Fietstochten zijn leuk, zeker als je tijdens je tour mag genieten van een heerlijk lentezonnetje. Natuurlijk ga je niet onvoorbereid een fietstocht volgen. In dit artikel geven we je dan ook 4 voorbeelden van dingen die je absoluut niet mag vergeten tijdens je fietstocht.

De route van de fietstocht

Als je een vooraf geplande fietstocht gaat volgen, is het wel zo handig om te weten waar je heen gaat en welke route je moet volgen. Zeker als je bepaalde bezienswaardigheden wil bezoeken of ergens wil pauzeren voor een kopje koffie, is het handig als je weet waar je heen moet.

Neem dus altijd een kaart mee (er zijn kaarten voor verschillende fietsroutes en knooppunten te verkrijgen bij de ANWB en de VVV). Uiteraard is het ook mogelijk om de fietsroutes digitaal op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld je route van tevoren uitzetten in Google Maps, maar er zijn ook apps te downloaden die alle fietsroutes en knooppunten bevatten. Een goed voorbeeld van dit laatste is de app Fietsknoop.

Water

Iets wat zeker niet mag ontbreken op (langere) fietstochten, is drinkwater. Van fietsen krijg je dorst, zeker als het warm is. Neem dus altijd een flesje of bidon met water mee voor onderweg. Ben je dit vergeten? Zorg er dan voor dat je, zeker bij langere fietstochten, onderweg af te stopt voor een drankje, zodat je vochtbalans op peil blijft.

Regenjas

Er is niets zo vervelend als verrast worden door een onverwachte regenbui. Dit kan zelfs op de meest zonnige dagen gebeuren, je weet maar nooit of het onverwacht gaat regenen. Neem dus altijd een regenjas mee als je gaat fietsen. De regenjassen van tegenwoordig zijn zeer klein op te vouwen, en kunnen vaak ook onder het zadel bevestigd worden. Ruimtegebrek is dus geen reden om geen regenjas bij je te hebben. Geloof ons, als je verrast wordt door een regenbui, ben je heel blij met dit beetje extra gewicht op je fiets.

De perfecte fiets voor je fietstocht

Hollandse molens fietsroutes

Zonder fiets kom je natuurlijk nergens, zeker niet op een fietstocht. Zorg er dus altijd voor dat je een fiets hebt die geschikt is voor jouw route. Heb je veel beklimmingen in je route zitten? Dan is een elektrische fiets aan te raden. Sowieso raden we elektrische fietsen aan voor langere routes, je kunt hiermee vaak namelijk veel meer kilometers afleggen, zonder dat de leukigheid er vanaf gaat.

Ga je kamperen en heb je niet de mogelijkheid om een elektrische fiets te huren? Neem dan gewoon een elektrische vouwfiets mee. De Crossfold is zeer geschikt voor het maken van langere fietstochten, en is handig in gebruik voor het meenemen naar een bepaalde plaats waar je wil gaan fietsen. Met één beweging klap je de fiets namelijk al uit en kun je onderweg.

Natuurlijk hebben we ook nog een laatste tip voor iets dat absoluut niet mag ontbreken op je fietstocht: plezier! Geniet van het fietsen, adem de buitenlucht in en geniet van de natuur. Maak er een mooie dag van!