De lentezon begint door te komen, dus het is hoog tijd om binnenkort eens op de elektrische vouwfiets te springen! Synergybikes heeft 5 geweldige fietsroutes uitgestippeld die ideaal te rijden zijn met de Crossfold.

1. Romeinse geschiedenis rond Arnhem

De start van deze fietsroute is bij station Arnhem Zuid. Deze tocht voert je langs de Limes rond Arnhem. Zeker als je van de (Romeinse) geschiedenis houdt, is deze route zeer aan te raden. Onderweg kom je langs verschillende Romeinse vondsten, waarvan het castellum bij Meinerswijk en de Romeinse tempel bij Elst natuurlijk echte pareltjes zijn. Ook fiets je langs een opgegraven kamergraf bij Huissen en ontdek je natuurlijk nog veel meer Romeinse vondsten die in de omgeving zijn gedaan.

Deze fietsroute is gemakkelijk te doen met de elektrische vouwfiets. De route is ongeveer 30 kilometer lang, dus als je met een volle accu aan de tocht begint, heb je zeker genoeg bereik om de volledige route met trapondersteuning te fietsen.

Meer informatie over deze fietsroute vind je bij de VVV Arnhem Nijmegen.

impressie-romeinse-tempel-elst 800x350px_Synergybike_v2

Foto: VVV Arnhem Nijmegen

2. Steengoede fietsroute

We blijven nog even in de buurt van Arnhem met deze steengoede fietsroute. Deze route voert je langs de geschiedenis van de steenfabricage in het Gelderse land. Je komt langs verschillende oude steenfabrieken en krijgt zo een goed beeld van de historie van de steenindustrie in het Gelderse rivierengebied. Na afloop van de route is het mogelijk om een rondleiding te krijgen door de voormalige dakpan- en steenfabriek De Panoven met professionele gids.

Met een afstand van 35 kilometer is ook deze fietsroute zeer geschikt voor de Crossfold. Denk je er wel aan om je elektrische vouwfiets van tevoren goed op te laden?

Meer informatie over deze fietsroute vind je bij de VVV Arnhem Nijmegen.

ute-de-liemers-steenfabriek-de-panoven

Foto: VVV Arnhem Nijmegen

3. Fietsvlaaitocht in het Limburgse land

Een fietstocht combineren met een heerlijk stuk Limburgse vlaai? Daarvoor reizen we af naar het zuiden van ons land, naar Weert om precies te zijn. Hier wordt namelijk een heuse fietsvlaaitocht georganiseerd, waar je natuurlijk ook met een elektrische vouwfiets aan deel kunt nemen. Deze fietstocht wordt gehouden op 17 juni a.s. en wordt georganiseerd door IVN.

Voor deze fietstocht dien je je wel in te schrijven bij IVN. De kosten voor deze tocht bedragen €5,-

Uiteraard is het ook mogelijk om deze route op eigen houtje te ondernemen, en zelf ergens te stoppen voor een heerlijk kopje koffie met een lekker stuk Limburgse vlaai. in de omgeving van Weert zijn uiteraard genoeg plaatsen waar even gestopt kan worden voor een heerlijke versnapering.

Foto: IVN

4. Fietsen in het Amsterdamse bos

Uiteraard kan ook onze hoofdstad niet ontbreken in deze lijst van fietsroutes. Met een afstand van 22 kilometer is deze tocht goed te doen met een elektrische vouwfiets. We starten bij Amsteldijk hoek Amstelkade, wat uiteraard ook weer het eindpunt van de route is.

Fietsroute Zuid & Amsterdamse Bos: Amsterdam buiten de gebaande paden from Gemeente Amsterdam on Vimeo.

We gaan van het betonnen woud van de Zuidas tot het groen van de de Hortus en het Amsterdamse Bos, met bijzondere flora en fauna.

5. Fietsroute Malden en Groesbeek

Natuurlijk kan een fietsroute rondom het prachtige Malden ook niet ontbreken in de lijst. Ook rondom onze eigen locatie is er genoeg te fietsen. De fietsroute tussen Malden en Groesbeek brengt ons door het prachtige en heuvelachtige gebied tussen Berg en Dal, Groesbeek en Malden. Hierdoor ben je verzekerd van een afwisselend landschap, bestaande uit heuvels, kleine natuurgebieden, boerenland en natuurlijk de Romeinse waterwerken.

Bij deze route is een elektrische vouwfiets zeer handig, aangezien er soms behoorlijk stijgingen te overbruggen zijn.

Maldense_brug

Foto: Wikipedia