Toen de Crossfold in 2013 op de markt kwam, vroeg de ANWB of ze hem mocht gebruiken in hun elektrische vouwfietstest. Daarop antwoorden wij met vol vertrouwen, “Natuurlijk mag dat.” Zo gezegd, zo gedaan. De ANWB ging de Crossfold FE16 samen met negen andere elektrische vouwfietsen testen en vervolgens hun testresultaten publiceren. De titel van dit blog geeft het resultaat eigenlijk al weg, maar je wil ongetwijfeld ook weten waarom de Crossfold als beste uit de test kwam.

De testonderdelencrossfold testwinnaar anwb

De elektrische vouwfietsen werden op verschillende onderdelen met elkaar vergeleken door een gevarieerde groep mensen. Er is gekeken naar het design, hoe makkelijk of moeilijk de fiets is te vouwen, of je er goed op past, hoe die fietst en of de trapondersteuning prettig werkt.

Design
Bij het design van de fiets wordt gekeken naar de algemene bouw van de fiets, de degelijkheid en o.a. de uitstraling van de fiets. De Crossfold werd geprezen om zijn unieke ontwerp en stoere uitstraling. Bij het vouwmechanisme scoorde de Crossfold zeer goed, omdat hij met 1seconde in of uit te vouwen is.

Trapondersteuning
Ook al leken de meeste fietsen qua uiterlijk op elkaar, er werden grote verschillen gevonden bij het functioneren van de trapondersteuning. Bij sommige fietsen trad die hortend en stotend in werking. Bij andere fietsen was de trapondersteuning lastig in te stellen of veel te sterk. De Crossfold kwam ook hierbij zeer goed uit de verf met een vloeiende en makkelijk in te stellen trapondersteuning.

Besturingsgemak en rijcomfort
Het besturingsgemak ging gelijk op met de locatie van de motor, de vormgeving van de fiets en de kracht van de trapondersteuning. De geteste fietsen hadden de motor op twee verschillende plekken zitten: bij het achterwiel of bij het voorwiel. Als de motor bij het achterwiel ziet, zoals bij de Crossfold, levert dat een rustiger rijgedrag op vergeleken met een fiets die de motor bij het voorwiel heeft zitten. Vooral bij het nemen van bochten, en helemaal als de trapondersteuning flink aanstaat, is de ‘voorwielaandrijving’ lastiger in gebruik.

De Crossfold als winnaar

Toen alle scores en beoordelingen bij elkaar waren opgeteld, kwam de Crossfold als beste uit de test. Het rijgemak, het snelle in- en uitvouwen en het opvallende en slimme ontwerp maakten volgens de testers het rijden op de fiets een waar genot. Klik hier voor de volledige test en de resultaten.

Wil je net als de testers ook de Crossfold uitproberen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende testrit en ervaar, net als de medewerkers van de ANWB, het rijplezier van de Crossfold.