Synergybikes produceert elektrische vouwfietsen. De vouwmogelijkheid van deze elektrische fietsen creëert de mogelijkheid tot gemakkelijk vervoer in een auto en in de trein. Opgevouwen meet deze fiets 90x96x33 (LxBxH). Gemakkelijk mee te nemen dus!

De Crossfold is voorzien van een krachtige motor van 250W, die 45 tot 80 kilometer meegaat. Deze actieradius is onder meer afhankelijk van de rijstijl, snelheid en het terrein. Met een topsnelheid van 25 km/u maakt dit de Crossfold een uiterst comfortabele fiets om mee te touren.

De aandrijving

De Crossfold is bovendien voorzien van een achterwielmotor. Dit biedt voordelen ten opzichte van midden- en voorwielaandrijving. Bij een voorwielaandrijving neemt de kans op slippen toe, terwijl een middenaandrijving veelal veel geluidsoverlast produceert. Een achterwielaandrijving zorgt ervoor dat je altijd het gevoel van wind mee hebt. Dit permanente zetje in de rug maakt de Crossfold uiterst comfortabel. Ook is de Crossfold voorzien van een trapkrachtsensor, en geen rotatiesensor. Het komt voor dat elektrische fietsen zijn voorzien van een rotatiesensor. Een rotatiesensor detecteert wielrotatie, en start trapondersteuning zodra deze de rotatie opmerkt. Dit betekent wel dat trapondersteuning pas start na een start op spierkracht. Opstarten zal dan dus relatief moeilijk gaan. Een trapkrachtsensor daarentegen detecteert de kracht die de bestuurder op de trappers uitoefent. Trapondersteuning zal zo veel sneller starten dan bij een rotatiesensor. Dit maakt opstarten op hellingen en bij stoplichten veel gemakkelijker. Synergybikes heeft rekening gehouden met de strakke wetgeving omtrent elektrische fietsen. Bepaalde eigenschappen classificeren een elektrische fiets namelijk in het snorfiets-segment. Dit betekent dat een rijbewijs noodzakelijk is. De Crossfold komt als pedelec en als snorfiets met kentekenplicht.

De Crossfold snorfiets

Het verschil tussen de Crossfold pedelec en de Crossfold snorfiets is de gashendelfunctie. De Crossfold wordt standaard voorzien van gashendel, waarmee zonder te trappen een maximumsnelheid van 25 km/u bereikt kan worden. Hiermee is de Crossfold een snorfiets, en heeft deze verzekeringsplicht. Het gaat nu immers om een gemotoriseerd voertuig. Wanneer de Crossfold besteld wordt als snorfiets, is een kenteken ook verplicht. Synergybikes regelt bij aankoop het blauwe kenteken dat voor elke snorfiets tot 25 km/u verplicht is.

De Crossfold pedelec

Een pedelec is een fiets met trapondersteuning. Wanneer de Crossfold geleverd wordt als pedelec, wordt deze niet voorzien van een gashendelfunctie. De fiets biedt dan alleen stuwkracht wanneer met spierkracht een begin is gemaakt, en is daarmee een klassieke elektrische fiets. Voordeel is dat deze fiets zo niet valt onder gemotoriseerde voertuigen valt, en niet verzekerd hoeft te worden. Zo heb je wel het plezier en de kracht van een 250W motor, zonder kentekenplicht. Wanneer je op privéterrein bent, heb je natuurlijk geen kentekenplicht. Heb je een Crossfold met gashendelfunctie? Dan hoef je de fiets niet te voorzien van nummerbord en verzekering als je alleen op privéterrein rijdt. Ga je hiermee de openbare weg op? Dan is een kentekenplaatje verplicht.