Bij Synergybikes kan je een gratis testrit aanvragen. Dat doen toch wel meer bedrijven; wat maakt Synergybikes zo bijzonder? Synergybikes is vrijwel de enige webshop voor elektrische vouwfietsen die zo’n testrit aanbiedt. Andere aanbieders van testritten hebben ook een fysieke winkel. Het mooiste van de vrijblijvende testrit van Synergybikes is dat zij naar jou komen. Natuurlijk mag je ook naar hen toe gaan, maar dat hoeft niet.

Omdat Synergybikes naar jou toe gaat, krijg je een indruk van de elektrische vouwfiets in een voor jou bekende en vertrouwde omgeving en weet je precies waar je aan toe bent. Hoe gaat zo’n testrit er in de praktijk dan aan toe?

De uitleg

Iemand van Synergybikes, laten we hem Jan noemen, arriveert met een Crossfold FE16 op locatie. Na de introducties en eventueel een bakje koffie, zal Jan uitleg geven over de elektrische vouwfiets, te beginnen met de bediening.

Elektrische vouwfiets bediening

Aan de linkerkant van het stuur zitten drie knoppen. Met de middelste is de fiets aan en uit te zetten. Met de bovenste en de onderste knoppen is de verlichting aan of uit te zetten, de trapondersteuning te verhogen of te verlagen, en met de onderste knop kan de loopondersteuning worden aangezet.

Nadat Jan dit allemaal heeft uitgelegd, is het tijd om (voorzichtig) op de elektrische vouwfiets te gaan zitten en (rustig) te gaan fietsen. Vooral als er geen eerdere ervaring is met een elektrische fiets, is het raadzaam om de trapondersteuning op een laag niveau te zetten. We willen namelijk niet dat een testrit eindigt op de EHBO.

Het plezier

Het is bijna universeel. Zodra iemand ook maar een beetje gewend is aan de Crossfold, verschijnt er een glimlach van plezier op het gezicht van de fietser. Van het makkelijker trappen tot het rijden met gashendel, het draagt allemaal bij aan de ervaring dat fietsen op de elektrische vouwfiets van Synergybikes altijd het gevoel geeft dat je met de wind in de rug heuvelaf fietst.

Als klap op de vuurpijl volgt als laatste de verbazing hoe makkelijk de Crossfold is op te vouwen. En die verbazing duurt voort bij de demonstratie dat de fiets ook net zo makkelijk is uit te klappen.

Wil je dit ook ervaren? Vraag dan een testrist aan en plan je Crossfoldervaring in.