De verkoop van elektrische fietsen stijgt jaar na jaar. Ook de elektrische vouwfietsen doen het goed, ondanks dat er nog vrij weinig verschillende modellen verkrijgbaar zijn. De ontwikkelingen van deze fietsen gaan dan ook snel, en zeker qua innovatie staan de fabrikanten niet stil. Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische vouwfietsen, wat ervoor zorgt dat deze fietsen een steeds groter aandeel van de fietsenmarkt in handen krijgen.

De auto laten staan

de Crossfold

In Nederland wordt het steeds drukker. Er worden ieder jaar weer meer auto’s verkocht. Hartstikke mooi voor de economie natuurlijk, maar funest voor het toch al overvolle wegennet. Ook het aantal vrachtwagens op de weg neemt flink toe, wat in combinatie met de grote hoeveelheid auto’s voor filerecord na filerecord zorgt. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om de auto wat vaker te laten staan. Fietsen is, zeker op korte afstanden, vaak namelijk zelfs sneller dan met de auto. Voornamelijk in de omgeving van stedelijke centra is de fiets een goede vervanger van de auto. Aangezien er met de vierwielers vaak geen doorkomen aan is, om nog maar niet te spreken over het vinden van parkeerplaatsen.

Door de ontwikkeling van de elektrische fiets, die steeds betaalbaarder en tegelijkertijd ook comfortabeler wordt, is het voor veel mensen een logische stap om de auto wat vaker te laten staan. Fietsen is natuurlijk veel duurzamer, gezonder, goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast voorkomt het stress, doordat je niet urenlang in de filedruk staat en je minder ergernissen hebt van medeweggebruikers.

Fietsen voor een beter milieu

Een goede reden om vaker te kiezen voor een elektrische fiets is het milieu. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en vervuiling en de schandalen in de auto-industrie hebben veel mensen doen twijfelen over het gebruik van hun auto. Steeds vaker wordt er dan gekozen voor het wegdoen van de auto, of het inruilen hiervan voor een zuiniger exemplaar. Voor de kortere en middellange afstanden wordt steeds vaker de elektrische fiets gepakt. Door functionaliteiten als trapondersteuning en het alsmaar toenemende bereik van de elektrische fiets, is het goed te doen om meer dan 15 kilometer naar bijvoorbeeld het werk te fietsen. Dit zouden veel mensen met een ‘normale’ fiets jaren geleden echt niet overwegen. Het aantal korte ritjes met auto’s begint dan ook steeds meer af te nemen.

Waarom kiezen voor een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is voor veel forenzen een goede oplossing als vervanging voor de auto. Veel mensen wonen namelijk te ver van het station af, of werken op plaatsen waar het openbaar vervoer niet komt. Voor hen was het noodzakelijk om met de auto te gaan, aangezien het constant meenemen van een fiets in de trein een dure aangelegenheid was (om maar niet te spreken van de omslachtigheid). De vouwfiets diende voor velen al als een goede oplossing, al was het afleggen van langere afstanden hiermee niet echt een pretje. Met de elektrische vouwfiets komt daar verandering in. Je rijdt gemakkelijk langere afstanden door de trapondersteuning, en als je een keer geen zin hebt om te trappen gebruik je de gashendel (tenminste, als je een Crossfold hebt). Je kunt de elektrische vouwfiets gemakkelijk meenemen in de trein, en als je toch een keer met de auto moet, kun je de fiets gemakkelijk in de kofferbak leggen. Ideaal voor als je een druk centrum in moet, je parkeert dan buiten het centrum en doet de laatste kilometers per fiets. Dat scheelt je ook weer in de parkeerkosten.

Wil jij het gemak van een elektrische vouwfiets eens meemaken? Maak dan een afspraak voor een testrit. We nemen dan contact met je op voor het plannen van een datum en tijd. Zo kun je zelf kunt beleven hoe gemakkelijk de Crossfold is.