Met een elektrische vouwfiets van Synergybikes kom je werkelijk overal. Synergybikes produceert vouwfietsen van hoge kwaliteit, met als oogappel het model Crossfold. Dit model werd in 2013 door ANWB benoemd tot beste vouwfiets, en niet voor niets. De Crossfold Synergybike is erg krachtig. De fiets beschikt over een elektrische motor van 250W. Deze motor gaat tot wel 80 kilometer mee. Een topsnelheid van 25 km/u maakt de Crossfold zo een uiterst comfortabel vervoersmiddel. Daarnaast is de Crossfold een erg flexibele fiets. Deze elektrische vouwfiets beschikt over een uniek vouwmechanisme dat de gebruiker in staat stelt om de fiets binnen één seconde op te vouwen en in te klappen. Daarnaast zijn de trappers voorzien van trapkrachtsensoren. Dit zorgt voor een geleidelijke trapondersteuning, die begint op het moment dat er kracht wordt gezet. Zo start je geleidelijk op en rem je geleidelijk af. Zo is de Crossfold van Synergybikes een uiterst comfortabele fiets. De Crossfold komt als pedelec en als e-bike. Het verschil tussen deze twee modellen is de kentekenplicht. Bij een pedelec is er alleen trapondersteuning, terwijl bij een e-bike een gashendel is geplaatst die de gebruiker in staat stelt om zonder te trappen snelheid te maken. Deze laatste valt onder de categorie snorfietsen, en kan daarom alleen bestuurd worden met een rijbewijs. Met name de pedelec is erg geschikt voor langere afstanden. Omdat alleen trapondersteuning wordt geleverd, heeft de pedelec een grote actieradius van wel 80 kilometer. Dit stelt de gebruiker in staat om met de pedelec-variant van de Crossfold Synergybike langere fietstochten te ondernemen, zoals Europese routes. Langere routes zoals Millingen-Praag van 1.100 kilometer kunnen zo binnen twee weken voltooid worden. Omdat de fiets gemakkelijk is mee te nemen in bijvoorbeeld de trein of de boot, kunnen ook opgedeelde Europese routes goed gedaan worden, zoals de Groene ronde van Ierland of de Rivièraroute.

Millingen-Praag

De Millingen-Praagroute is een echte rivierenroute. De route telt 1.100 kilometer, en begint bij de Rijn. Vanaf daar fiets je via verschillende Duitse riviertjes naar de Main in het Fichtelgebergte. Vervolgens Fiets je Tsjechië in, en beland je via kleinere riviertjes bij de grote Moldau. Deze route is niet bijzonder zwaar, omdat de stijgingen nooit heel lang zijn. Elke stijging wordt bovendien een genot met de Crossfold, waarmee je altijd wind in de rug hebt. Wil je een stuk van de route onderbreken? Dan neem je vanaf het dichtstbijzijnde station de trein naar het volgende punt op de route. De fiets neem je gewoon mee in de trein.

De Groene Ronde van Ierland

De Groene ronde van Ierland fiets langs de gehele kust van Ierland. Door de Wicklow Mountains fiets je via het fjordengebied naar het lager gelegen westen. Vanaf hier stijgt het landschap weer, en fiets je via het lage berggebied Donegal langs brede meren naar Belfast. Met 1.300 kilometer is deze route binnen twee weken te fietsen. De route kan tamelijk zwaar zijn, omdat er drie berggebieden doorsneden worden met toppen tot 1.000 meter. Er zijn afsnijroutes, waarbij je de fiets in de trein of bus mee kunt nemen. Dit kan de route aanzienlijk korter maken, tot een kleine tweehonderd kilometer.

De Rivièraroute

De Rivièraroute is bergachtige route van Bazel naar de Franse kust bij Nice. In deze route fiets je door de Jura, langs Avignon door verschillende natuurgebieden naar de kust. Met iets meer dalingsmeters dan stijgmeters is deze route een plezier om te fietsen met de Crossfold van Synergybikes. De route begint in het Zwitserse Bazel, waar je direct kunt komen met de trein. De compact opvouwbare crossfold neem je in een oogwenk mee.