Van alle provincies van Nederland heeft Zeeland de meest toepasselijke naam. Vooral bekend om de mosselen, de kust en de klederdracht. Maar wist je dat je er ook heerlijk kan fietsen?

Monumentaal fietsen

Zeeland is meer water dan land. Inmiddels zorgt dat vooral voor een mooi uitzicht en is het eigenlijk een beetje onhandig, maar vroeger creëerde dit een sterke economie. De meeste handel ging in die tijd per schip. Daardoor was er geld genoeg om monumenten op te richten. Deze fietsroute voert je langs talloze rijksmonumenten, de oude stadshaven en een paar natuurgebieden. De perfecte tocht om kennis te maken!

Voor meer informatie:

https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-monumentaal-fietsen-oid88791/

‘t Kiekgat

Heb je zin in het strand maar wil je niet lui in het zand liggen? Probeer deze route dan eens. Je fietst via slingerende paden over dijken en polders. Komt langs het grootste zoutwatermeer van Europa, rietlanden en duinen. Mocht je toevallig interesse hebben in trams dan wordt je op je wenken bedient met twee musea. Met verharde wegen is dit een relaxte route. Wel moet er af en toe een heuvel overwonnen worden, maar je wordt altijd beloont met een mooi uitzicht. Daarnaast, met de elektrische trapondersteuning van de Crossfold zul je het nauwelijks merken.

Verdere informatie:

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/5109808/recreatieve-fietsroute/fietsroute-ouddorp-en-omgeving

Beter één vogel in de hand…

Deze fietstocht is op en top zeeuws. Vol met kreken, slibben en schorren. Wat is een schor? Een kwelder. Wat is een kwelder? Een gebied dat met hoogwater onderloopt en door de meegenomen modder steeds iets hoger wordt. Op zichzelf niet bezienswaardig. Maar kwelders zijn belangrijk voedsel-, rust- en broedplaatsen voor allerlei vogels, waardoor er altijd wel wat te zien is. Maar ook voor mensen die niet van vogels houden is er genoeg moois. De route voert je langs de kust en door typisch Zeeuwse dorpjes, waar je kan genieten van bolussen, boterbabbelaars en mosselen.

Voor meer details:

https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/slibben-schorren-slikken-fietsroute

Met de vouwfiets langs de Bunkerroute

Tijd voor iets totaal anders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kust van Zeeland door de bezetters extra verdedigd. Dit landfront bestond uit ongeveer 80 bunkers. Het landschap is hierdoor permanent veranderd en de tegenstelling van prachtige natuur en grimmige cementen gebouwen zorgt voor bijzondere beelden. Wil je de bunkers ook graag van de binnenkant zien? Plan dan een bezoekje aan het Bunkermuseum in Zoutelande.

Verdere details:

https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-bunkerroute-oid35920/