Fietsen in de Bollenstreek

Fietsen in de Bollenstreek komt neer op geweldige fietsroutes langs bollenvelden, de kust en duinen en een uitgebreid plassengebied. De Bollenstreek staat bekend om de vele bloembollenvelden, die in het voorjaar volledig in bloei staan. De fiets is de meest praktische manier om de kust en de duinen te ontdekken en het uitgebreide plassengebied verder te verkennen. In het voorjaar staan de bloembollenvelden prachtig in bloei, wat fietsen in de Bollenstreek een geweldige ervaring maakt. Er zijn verschillende fietsroutes aangelegd, en natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf je eigen route uit te stippelen. De Bollenstreek bestaat uit enkele dorpjes die met de fiets goed te bereiken zijn. Deze dorpjes zijn dan ook ideaal om tijdens het fietsen in de Bollenstreek even te pauzeren en te genieten van één van de lokale lekkernijen.

Waar ligt de Bollenstreek?

Fietsen in de Bollenstreek 2

De Bollenstreek ligt, tegen alle verwachtingen in, midden in de Randstad. De Bollenstreek is een verzameling van dorpen die tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag in liggen. De gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen maken in ieder geval deel uit van de Bollenstreek. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes tussen deze gemeenten aangelegd, waardoor je naast de natuur, ook deze dorpjes kunt bewonderen.

Fietsroutes in de Bollenstreek

In de Bollenstreek zijn verschillende fietsroutes te vinden. Er zijn meerdere knooppuntroutes te vinden die prachtige fietsroutes vormen. Daarnaast zijn er zeker in het voorjaar ook verschillende gethematiseerde fietsroutes te volgen, zoals de Flower Tour (15 kilometer) die rondom de Keukenhof loopt. Bloemenpark Keukenhof is overigens sowieso zeker een aanrader als je in de omgeving van de Bollenstreek bent!

Naast de geweldige fietsroutes langs bollenvelden, is er ook voor de kustliefhebbers meer dan genoeg schoons te vinden. Er zijn verschillende routes uitgezet die langs de kust lopen. Strand, duinen, bossen, gezellige dorpjes en het Hollandse Plassengebied komen allemaal voor in deze routes.

Zelf gaan fietsen in de Bollenstreek

Fietsen in de Bollenstreek 3

Natuurlijk heb je ook altijd de mogelijkheid om zelf je route uit te stippelen of zelfs zonder planning gewoon een stuk te gaan fietsen. In de Bollenstreek is er meer dan genoeg te ontdekken, dus een geweldige fietstocht wordt het sowieso! Vergeet ook zeker niet om de verschillende dorpjes aan te doen en te genieten van een lokale versnapering. Hier kom je tijdens je welverdiende pauzes zeker even tot rust.

Fietsen in de Bollenstreek op een vouwfiets

Een vouwfiets is vaak niet het eerste waar mensen aan denken als je het over (langere) fietstochten door natuurlijke omgevingen hebt. Toch zijn de elektrische vouwfietsen zoals de Crossfold zeer geschikt voor deze fietsroutes. Veel routes bestaat natuurlijk uit normaal asfalt, waardoor er eigenlijk al geen verschil is tussen een vouwfiets en een normale fiets. Een vouwfiets fiets hierbij namelijk net zo goed. De elektrische fiets heeft natuurlijk altijd het voordeel dat er bij wat steile wegen makkelijker geklommen kan worden. Dit voordeel heeft ook de Crossfold. En vergeet zeker de gashendel niet: als je even geen zin meer hebt om te trappen, kun je gewoon de gashendel gebruiken en schiet je vooruit. Ideaal om langere afstanden af te leggen zonder doodvermoeid aan te komen bij je bestemming.