Pasen: hét moment om op de fiets te springen

Hoe meer tijd er verstrijkt richting Pasen, hoe beter het weer wordt. Hoog tijd om de fiets weer eens te pakken dus! Pasen is hét ideale moment om de fiets tevoorschijn te halen en de natuur in te gaan. Even heerlijk genieten van de frisse buitenlucht. Tijdens het Paasweekend wordt het waarschijnlijk nog goed weer ook nog, dus wat houdt je tegen?

Leuke fietstochten tijdens Pasen

Pasen Synergybikes 2

Er zijn natuurlijk veel verschillende fietstochten te volgen tijdens het Paasweekend. Uiteraard kun je ook gewoon lekker zelf op pad gaan. Ook bij jou in de omgeving is er vast wel een mooi stukje natuur te vinden waar je even lekker kan ontspannen. Een leuke fietstocht maak je namelijk zelf!

Ga je liever wat verder weg? Leg dan gewoon je elektrische vouwfiets in de auto, zoek een parkeerplaats in de buurt van waar je wil gaan fietsen, klap je fiets uit en ga ervoor!

Kijk eventueel even op internet of er specifieke fietsroutes zijn in de buurt van waar jij wil gaan fietsen. Vaak zijn natuurgebieden door middel van knooppunten met elkaar verbonden, door die aan te houden fiets jij ook langs en door prachtige natuur.

Bezichtigingen

Pasen Synergybikes tulpen

In het Paasweekend zijn veel musea geopend. Ook andere toeristische attracties zijn open. Let op dat het tijdens dit weekend best wel druk kan zijn. Je bent waarschijnlijk niet de enige die even het huis uit wil. Een andere mogelijkheid is om leuke dorpjes uit te zoeken en van dorp naar dorp te fietsen. Veel dorpjes zijn namelijk bezichtigingen op zich!

Het grote voordeel van deze manier van fietsen is dat je een stuk minder mensen tegen zult komen, maar net zoveel plezier zult hebben. Je kunt in ieder dorp even pauzeren voor een heerlijk kopje koffie en wat lekkers, of bij de lokale informatieborden kijken of er in de omgeving iets leuks te doen is waar je even langs kan fietsen.

Wat houdt je tegen?

Heb jij je fiets al klaar staan? Er is echt geen reden om niet te gaan fietsen tijdens het Paasweekend.

  • Het wordt redelijk goed weer
  • Het is voorjaar: de natuur staat in bloei
  • Het is ontspannend
  • Frisse lucht is goed voor je
  • Met een elektrische vouwfiets zoals de Crossfold is geen enkele fietsroute te gek.

Duik die voorbereiding in, haal je fiets uit de garage en ga erop uit!

Speciale Paasfietsroutes

Er worden tijdens Pasen door verschillende verenigingen fietstochten op touw gezet. Kijk dus even of er bij jou in de buurt ook van die tochten georganiseerd worden. Je kunt altijd even met die vereniging contact opnemen of je mee mag fietsen. Waarschijnlijk houdt je hier ook nog een paar goede vrienden aan over! Naast specifieke Paasroutes, zijn er ook altijd fietstochten om het voorjaar in te luiden. Tijdens Pasen beginnen bijvoorbeeld de tulpenvelden in bloei te staan, begint de eerste bloesem zich te laten zien en vergeet ook zeker de Paasbloemen zoals narcissen niet!

Kun je geen specifieke fietsroutes vinden? Loop dan eens bij de lokale VVV naar binnen. Zij hebben altijd verschillende kaarten met leuke fietsroutes in de omgeving.