Heb je een dag vrij tijdens de meivakantie? Dan is dat het uitgelezen moment om de fiets te pakken en de natuur in te trekken. We hebben enkele leuke fietstochten die je tijdens de meivakantie kunt ondernemen op een rijtje gezet.

Fietsen in de Veluwe


De Veluwe is een ideale plek om de natuur in te trekken. Het grote voordeel aan dit natuurgebied is de enorme diversiteit. Van bosgebieden tot heideveld en van vennetje tot stuwwal, alles is er te vinden. Fietsen door de Veluwe verveelt dan ook nooit. De Veluwe is lokaal gelegen in Nederland, en dus voor iedereen goed te bereiken. Er zijn veel plaatsen waar je een fiets kunt huren, dus je hoeft je eigen fiets niet eens mee te nemen. Fiets je toch liever op je eigen tweewieler? Leg dan de elektrische vouwfiets in je auto, parkeer ergens in het natuurgebied (op een parkeerplaats uiteraard), klap de fiets uit en ga op avontuur!

Fietstocht in de Randstad

Je hoeft echt niet de wildernis in om een leuke fietstocht te maken. Er zijn ook genoeg fietstochten in de Randstad te vinden. Je kunt bijvoorbeeld je eigen stedentrip op de fiets doen. Dit is extra leuk op een elektrische vouwfiets, omdat je, als je dat wil, zelfs tussendoor een stuk met de trein kan gaan om bij een volgend station weer uit te stappen. Ideaal om grote steden te ontdekken. Uiteraard is er ook meer dan voldoende natuur in de Randstad te vinden. Ze hebben daar niet voor niets het Groene Hart, waar een grote hoeveelheid knooppunten te volgen zijn voor een leuke fietstocht.

Fietsen met de kinderen


Synergy electric foldable bikes

Tijdens de meivakantie zijn de kinderen natuurlijk vrij van school. Ideaal om hen ook eens mee te nemen. Het makkelijkste is natuurlijk om gewoon in je eigen omgeving te fietsen, zodat de kinderen (en jullie natuurlijk ook) bekend raken met al het moois dat er in de omgeving te vinden is. Waar je ook woont: er zijn altijd wel mooie plekjes te ontdekken. Vergeet zeker niet om even te stoppen voor een heerlijk ijsje en een kop koffie!

Routes uitstippelen of op ontdekkingstocht?

Waar en met wie je ook gaat fietsen, er is altijd genoeg te beleven. Je kunt bijvoorbeeld op ontdekkingstocht gaan in je eigen omgeving. Rijd je zelf altijd richting het noorden, bijvoorbeeld richting je werk? Rijd dan deze keer eens naar het zuiden en kijk waar je uitkomt.