Kom’t d’r in dan ku’j d’r oet kiek’n!

 

De Posbank


Fietsroutes rondom de Veluwe | Synergybikes.nl

Zelfs als je niet bekend bent met de Veluwe heb je mogelijk toch van de Posbank gehoord. Zo niet, dan loop je echt iets bijzonders mis: dit natuurgebied staat vooral bekend om de prachtige, uitgestrekte heidevelden. Deze staan midden augustus tot midden september in bloei. Genoeg tijd dus om een mooie fietstocht te plannen. Vergeet alleen niet tijdens het hoogseizoen wat extra tijd uit te trekken voor het vinden van een parkeerplaats. De natuur heeft hier namelijk nog altijd voorrang.

Voor meer informatie over de veschillende fietsroutes:
https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/rondje-posbank-fietsroute

Rondje Renderklippen


Fietsroutes rondom de Veluwe | Synergybikes.nl

Dit is een fietstocht voor mensen die houden van puur natuur. Met dank aan de Maas en de Rijn zijn er hier stuwwallen te vinden van tientallen meters hoog. Deze geven een geweldig uitzicht over het hele natuurgebied en al z’n inwoners. Er lopen hier namelijk veel wilde, en wat minder wilde, dieren rond zoals herten en schapen. Deze route is 28 kilometer lang en dus makkelijk te halen de met crossfold.

Meer informatie:
https://www.routesopdeveluwe.nl/rondje-renderklippen/

Streekproducten uit de Veluwe fietsroute


Deze route is een feest voor alle zintuigen. Niet alleen fiets je in een mooie, landelijke omgeving, maar kom je ook allerlei lekkers tegen. Van uitgebreide fruitboomgaarden tot pannenkoekenmeel dat gemalen wordt waar je bij staat. Vooral erg leuk voor de kinderen. Mocht dat toch iets te ‘
do it yourself’ zijn, dan is er genoeg horeca die zich specialiseert in lokale producten. Verser kun je het niet krijgen!

Voor route-informatie:
http://www.fietsenwandelweb.nl/route/view/291451/Fietsroute-Streekproductenroute.nl

Toen overgrootoma jong was …


Heb je zo langzamerhand wel genoeg natuur gezien? Dan is deze optie een prima afwisseling. Fiets terug de tijd in naar Hanzesteden Elburg en Hattem. Met deze route volg je gedeeltelijk de Hessenwegen: handelswegen die rond de 17de eeuw zijn ontstaan. Valt je kind na het horen van zo’n zin in slaap? Geen probleem! Je komt ook langs het Nederlands Bakkerijmuseum, dat speciaal op kinderen is gericht. Hoewel de geur van versgebakken brood ook voor volwassenen erg verleidelijk is.

Ter informatie:
https://www.routesopdeveluwe.nl/hanzeroute-noord/