Het fietsseizoen gaat beginnen

Ben jij al voorbereid op een goed fietsseizoen? Weet je al waar je naartoe gaat om leuke fietstochten te maken? Het goede weer komt er in ieder geval aan, en dat betekent dat de natuur in rep en roer staat. Dankzij de combinatie van regen, zon en de hoge temperaturen is de natuur volop in bloei aan het komen. De winterslaap van de meeste dieren is inmiddels ook voorbij. Het wordt dus hoog tijd om van de natuur te gaan genieten!

Bloesems

Vouwfiets mee op vakantie_2

De meeste bloesem bloeit in de maanden april en mei. Doordat het begin april zo’n lekker weer wordt, begint de eerste bloesem nu vol in bloei te staan. Dit geeft natuurlijk een prachtig gezicht. Er zijn dan ook verschillende bloesemfietstochten te vinden die je door de meest geweldige plaatsen laat fietsen, onderweg genietend van al die prachtige kleuren.

De bossen in

Fietsen in het weekend bossen

Met dit heerlijke weer is ook het moment aangekomen om de bossen in te gaan. Ook hier komt alles tot bloei en begint het dierenleven zich meer te laten zien en horen. Door even heerlijk door de bossen te gaan fietsen kom je heerlijk tot rust. Geniet van het gekwetter van de vogeltjes en de zonnestralen die door de eerste vormen van een bladerdak heen komen. De meeste bossen beschikken over eigen fiets- en wandelroutes. Ideaal om dus eens met de fiets op uit te trekken. Vaak staan er verschillende bordjes met routes aan de randen van de bossen. Er is dus ook altijd wel een mooie fietstocht bij jou in de buurt te vinden die je laat genieten van de lentegeuren van het bos.

Op de fiets naar het werk

Nu we van beter weer kunnen genieten, ontkom je er natuurlijk niet meer aan: op de fiets naar het werk. De beweging in de ochtend zal je goed doen. Het is namelijk bewezen dat mensen die fietsen naar het werk, daar een stuk fitter aankomen dan degene die nog half slaapdronken in de auto stappen. En zeg nou zelf: wat voelt nou beter? De eerste zonnestralen op je huid en de geur van frisse lucht, of de geur van luchtverfrisser in je auto? Hoog tijd dus om de fiets ook in te zetten voor het woon-werkverkeer en te genieten van de heerlijke lentegeuren.

Fietsen in het weekend

Wist je dat fietsen een heerlijke bezigheid is, en tegelijkertijd ook nog eens gezond? Dit weekend verwachten we temperaturen die misschien wel boven de 20 graden uit gaan komen (wat zou betekenen dat we de eerste echte warme dag van het jaar te pakken hebben). In het Zuidoosten van het land praten we zelfs over temperaturen van 23 graden! Ideaal weer dus om eens op de fiets te stappen en de natuur in te gaan. Daarnaast hebben we nog een voordeel: we hoeven in april maar weinig regen te verwachten. April is namelijk de droogste maand van het jaar. De verwachting is dat we ook deze maand zeer weinig regen zullen krijgen. Hoog tijd dus om fietsplannen te maken en aankomend weekend de fiets weer eens in gebruik te nemen!