De vogels zingen, de bloemen bloeien en het kwik staat weer boven de 20 graden: tijd voor een fietstochtje! Deze keer neemt Synergybikes je mee naar het historische – en verrassend groene – Maastricht.

Rundsje Mestreech


Ben je nog nooit in Maastricht geweest? Heb je vooral zin in een lekker rustig fietstochtje terwijl je de Maastrichtse sfeer opsnuift? Dan is dit een goede fietstocht om mee te beginnen. Het is precies wat de naam je doet verwachten: een rondje door Maastricht. Je komt alle grote attracties tegen en meer terrasjes dan je ooit uit kunt proberen. Deze fietsroute door Maastricht is oorspronkelijk gericht op wielrenners maar ook prima te doen voor de ‘amateurs’. Of je de fietstocht weet af te maken en niet ergens in een café blijft hangen is een andere vraag…

Voor meer informatie over deze fietsroute:
http://www.wielrennenmaastricht.nl/fietsroutes/rundsje-mestreech

Route hooikoorts // Bloesemroute

Route hooikoorts // Bloesemroute

Wie vooral van natuurpracht houdt kan zijn hart ook ophalen in Maastricht. Deze route gaat langs de omliggende boomgaarden en plantages, waar alles eind april/begin mei in bloei staat. Maar ook buiten de bloeiperiode is dit een prachtige, rustgevende tocht over groene heuvels en langs eindeloze velden. Heb je even genoeg gehad van alle drukte? Dan is dit de perfecte route om weer even helemaal tot jezelf te komen.

Meer informatie over deze fietsroutes:
http://www.raymondoostwegel.nl/bloesemkaart.htm
http://www.raymondoostwegel.nl/fietsroutesb.htm

Kastelen, kloosters en kamperen


Wat is eigenlijk de oudste stad van Nederland? Het antwoord op die vraag verandert vreemd genoeg als je de Maas oversteekt. Inwoners van Maastricht vinden in ieder geval: Maastricht. Hoe dan ook, er zijn in Zuid-Limburg genoeg historische gebouwen te vinden om een hele fietsroute van te maken. Zoveel zelfs dat het misschien verstandig is om deze tocht in tweeën te delen. Daar is dan het kamperen voor. Maar voor de fietsers die zichzelf eerder in een kasteel zien wonen dan onder de sterren zien slapen zijn er ook genoeg hotels in de buurt. Deze fietstocht is dan ook ideaal voor reizigers die meerdere dagen in Maastricht willen vertoeven.

Fietstochten in Maastricht met Synergybikes

Meer informatie:
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/4221794/recreatieve-fietsroute/fietsroute-langs-kloosters-en-kastelen-in-eijsden-margraten