De Crossfold is natuurlijk niet de enige elektrische vouwfiets op de markt. Zoals uit de test van de AWNB bleek zijn er veel verschillende elektrische vouwfietsen. Daaruit bleek ook dat de Crossfold de beste was vanwege o.a. het vouwgemak en rijcomfort. Het moge logisch zijn dat elke elektrische vouwfiets kan vouwen en kan rijden, maar er is maar één Crossfold. Wat maakt de Crossfold uniek? Wat heeft deze elektrische vouwfiets van Synergybikes dat andere elektrische vouwfietsen niet hebben?

Europese primeur

Ten eerste is de elektrische vouwfiets van Synergybikes de eerste in Europa die een Typegoedkeuring RDW heeft ontvangen. Dit betekent dat de Crossfold verkocht mag worden als elektrische fiets, pedelec en vouwfiets. Elk onderdeel van de fiets voldoet aan de eisen voor certificering. De Crossfold heeft de standaard gezet voor alle elektrische vouwfietsen die daarna op de markt zijn gekomen. Een hoge standaard om te halen.

Elektrische fiets, pedelec en vouwfiets in 1

De Crossfold wordt standaard uitgerust met een gashendel, waardoor de vouwfiets onder de noemer elektrische vouwfiets mag vallen. De term pedelec is ook van toepassing, omdat de fiets trapondersteuning heeft. En omdat de fiets ook reguliere versnellingen heeft en kan vouwen, is de Crossfold ook een reguliere vouwfiets. Het wisselen tussen deze drie functies is zeer eenvoudig.

Pedelec – trapondersteuning
De trapondersteuning treedt in werking op moment dat de fiets sneller gaat dan 6 km/u. De mate van trapondersteuning kan middels de knoppen op het stuur worden bepaald.

Elektrische fiets – vooruitgang zonder te trappen
Door aan het gashendel te draaien, wordt de fiets voortbewogen zonder dat er een trapactie nodig is. De elektrische vouwfiets kan een snelheid van rond de 25 km/u behalen op deze manier.

Vouwfiets – trappen zonder elektrische ondersteuning
Als de trapondersteuning uitstaat en er wordt geen gebruik gemaakt van het gashendel, dan is de Crossfold te gebruiken als een reguliere vouwfiets dankzij de 6 Shimano versnellingen. Deze versnellingen werken net zoals bij de andere fietsen met een derailleur: er kan van versnelling worden gewisseld door tijdens het trappen te drukken op de knoppen op het stuur.

“One-Click”-vouwsysteem

Uniek vouwsysteem elektrische vouwfietsZoals je hier kan zien, is het zeer eenvoudig om de fiets op of uit te vouwen. Bij het uitvouwen moet het zadel worden vastgehouden. Vervolgens moet de knop in het midden van het frame van de fiets worden uitgetrokken en de elektrische vouwfiets vouwt uit. Om de fiets op te vouwen, trek je weer aan de knop in het midden van het frame en duw je het zadel naar voren. De Crossfold vouwt dan naar het midden.

Wil je zelf deze heerlijke elektrische vouwfiets uitproberen? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvende testrit aan!