De elektrische vouwfiets: de moderne innovatie

De elektrische vouwfiets: de moderne innovatie

De fiets: een ideaal compact vervoersmiddel om snel op je bestemming aan te komen. Fietsen worden meegenomen in het openbaar vervoer, op dakkoffers en op de trekhaak. Nederland neemt een fiets massaal mee op vakantie, op daguitjes naar het strand en steden, maar ook om elke dag mee naar werk te gaan. Wat maakt een fiets nu zo ideaal? De fiets is schoon en heeft bovendien een uitstekende snelheid-formaatratio. De technologie staat bovendien niet stil, en innoveert jaarlijks om de voordelen van een fiets te vergroten en de nadelen te verkleinen. Welke nadelen kleven er nu aan een fiets? Fietsen kost moeite, en op een dagje uit wil je juist uitrusten. Bovendien gaat fietsen niet altijd even snel. Forenzen pakken al snel de trein om een urenlange fietstocht te voorkomen. Op deze nadelen wordt dan ook met name gefocust wanneer we het hebben over technologische innovatie. Een van de grootste ontwikkelingen op dit gebied is de elektrische vouwfiets.

De voordelen

De elektrische vouwfiets is een ontwikkeling op fietsgebied die inmiddels niet meer is weg te denken uit het straatbeeld. Voor veel mensen vormt de elektrische vouwfiets een onmisbaar deel van het dagelijks leven. Waarom is de elektrische vouwfiets een oplossing voor de problemen die mensen ervaren bij normale fietsen? Laten we even focussen op de voordelen. Elektrische vouwfietsen, de naam zegt het al, zijn elektrisch. Dat betekent dat elektrische vouwfietsen ofwel uitgerust zijn met trapondersteuning ofwel als volwaardige pedelec functioneren. Elektrische vouwfietsen met trapondersteuning geven je net die extra kracht om zonder moeite een berg op te fietsen. Een elektrische vouwfiets die als pedelec functioneert kan echter worden vergeleken met een brommer en heeft een gashendel. Dat betekent dat je zonder te trappen vooruitkomt! In elk geval besparen elektrische vouwfietsen ieder de moeite van het trappen, waardoor je zonder zweten en uitgerust aankomt op je bestemming. Je bespaart tijd, aangezien moderne innovatie de motoren krachtig genoeg hebben gemaakt om een volwaardige vervanger te zijn van je eigen spierkracht.

De praktijkervaring

Kortom, de elektrische vouwfiets belooft veel. Zijn die beloftes in de praktijk ook haalbaar? Laten we eens kijken naar een van de bekende elektrische vouwfietsen die op dit moment op de markt zijn: de Synergybikes Crossfold. Deze elektrische vouwfiets werd door ANWB als beste getest en staat dus model voor de voordelen van elektrische vouwfietsen. Geen wonder: de Crossfold is verkrijgbaar als vouwfiets met trapondersteuning maar ook als pedelec. Als pedelec heeft de crossfold een actieradius van ten minste 30 kilometer. Met trapondersteuning wordt deze actieradius nog groter: ten minste 60 kilometer. Dit heeft de fiets te danken aan krachtige accu’s- en motoren. Ideaal voor de fietsende forens of een daguitje. De grote actieradius zorgt er simpelweg voor dat de fietsende forens een grotere afstand kan afleggen. De auto of de trein kun je vaker links laten liggen. Maak je een dagtocht? Neem de Crossfold dan mee in de trein. Vouw hem in no-time op, neem hem gratis mee in de trein en vouw hem weer uit in een van de prachtige natuurgebieden van Nederland. Veel fietsplezier!

Vooruitgang van de elektrische vouwfiets

Vooruitgang van de elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets: wat is nieuw?

De elektrische vouwfiets is nog altijd onderhavig aan innovatie. Jaarlijks worden tientallen nieuwe modellen gepresenteerd, elk met nieuwe technische snufjes en nieuwe voordelen. Met elke innovatie wordt de elektrische vouwfiets aantrekkelijker voor alledaags gebruik. De grootste innovaties vinden plaats op het gebied van vermogen, aandrijving en gewicht. Inmiddels bestaan er elektrische vouwfietsen met een gewicht minder dan 15 kilo! Sterke motoren geven moderne vouwfietsen een vermogen waarmee meer dan 60 kilometer gefietst kan worden. Innovatieve vouwmechanismen stellen de gebruiker in staat om binnen secondes de vouwfiets op te vouwen en mee te nemen in het openbaar vervoer.

 

De motor

Aanvankelijk waren de accu’s en motoren van elektrische vouwfietsen krachtig genoeg voor een enkeltje naar bestemming. Daar kon de accu snel worden opgeladen. Inmiddels zijn de accu’s van sommige elektrische vouwfietsen krachtig genoeg om tot 120 kilometer op pad te kunnen. Daarnaast zijn de motoren krachtiger- en stiller. Vaak worden elektrische vouwfietsen ook in pedelec-uitvoering geleverd. Dat betekent dat er helemaal niet meer hoeft te worden getrapt: in feite fiets je op een elektrische brommer. Deze modellen gaan soms wel 45 km/u! Daarnaast zijn de moderne elektrische vouwfietsen stil genoeg om met een gerust hart een tour door bos en velden te maken. De natuur zul je niet afschrikken met het lichte gezoem dat de fiets voortstuwt.

 

De aandrijving

Moderne elektrische vouwfietsen combineren innovaties uit verschillende gebieden. Zo worden in veel elektrische vouwfietsen dezelfde batterijen gebruikt als in Tesla-auto’s en Macbook Pro’s, zoals batterijen met Li-Ion technologie. Deze batterijen staan bekend om hun groot vermogen en lange levensduur. Ook worden tegenwoordig moderne varianten van de fietsketting gebruikt, zoals riemaandrijving. Een riemaandrijving werkt als een fietsketting, maar wordt gemaakt van kunststof. De voordelen? Geen kettingolie, een efficiëntere aandrijving en minder geluidsoverlast! Zo fiets je nog plezieriger naar je bestemming.

 

Gewicht

Een groot voordeel van elektrische fietsen is altijd het gemak van trapondersteuning geweest. Lekker aankomen op je werk zonder te zweten en als je een dagtrip wil maken neem je de fiets gewoon mee in de trein! Helaas wogen de eerste elektrische vouwfietsen soms meer dan dertig kilo. Dat is natuurlijk een beetje veel om de trein in te tillen. Gelukkig heeft de elektrische fiets-industrie niet stilgezeten en wegen de meeste vouwfietsen tegenwoordig niet meer dan 25 kilo. Sommige modellen zijn nog meer aan het lijnen en hebben het gewicht weten terug te dringen naar 15 kilo! Een groot voordeel als je met oma een dagje rond de oostvaardersplassen wilt fietsen. Til de fiets in de trein en fietsen maar.

 

Rijstijl

Waar aanvankelijk de elektrische vouwfiets geschikt was voor stadsrijden, zijn steeds meer elektrische vouwfietsen geschikt voor ruwer terrein. Dikkere en bredere banden stellen de gebruiker in staat om zonder problemen over bospaden en door velden te fietsen. Ook fietsen in de regen is inmiddels geen probleem, met dank aan een uistekende waterafvoer van moderne banden. De elektrische vouwfiets is tegenwoordig gelijkwaardig aan de al langer bestaande elektrische fietsen. Stille, krachtige motoren, efficiënte aandrijving voor elk terrein en een licht gewicht maken de elektrische vouwfiets een weloverwogen keuze voor iedereen.

 

Plan nu uw proefrit op één van onze fietsen!

Fiets de mooiste fietsroutes met Synergybikes

Fiets de mooiste fietsroutes met Synergybikes

De fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlands landschap. Nederland is een waar fietsland, en dat blijkt maar weer uit de hoeveelheid fietsroutes die Nederland rijk is. In elke provincie zijn een groot aantal fietsroutes waar je uren mee vooruit kunt. Langs het water, over duinen en heuvels en door bossen – op de fiets kom je overal. De mooiste fietsroutes van Nederland brengen je in elke provincie. Elke streek heeft zijn eigen sfeer, en is de moeite waard om te ervaren! Met de elektrische vouwfietsen van Synergybikes kun je daadwerkelijk elk hoekje van ons mooie land ervaren. Omdat de elektrische vouwfietsen compact opvouwbaar zijn, kun je ze zonder moeite in de trein meenemen. Met een actieradius van 35 tot 70 km kun je de meeste fietsroutes gewoon fietsen. Wil je een langere fietsroute fietsen? Neem dan onderweg even pauze, en laad de afneembare accu direct weer op bij een restaurant of café! Zo kom je daadwerkelijk overal.

De Bekendellroute

Neem bijvoorbeeld de Bekendellroute in de Achterhoek. Deze route brengt je door weilanden en bossen, langs dorpjes en brengt je tot vlak bij de bosrijke Duitse grens. Heb je zin in een internationaal fietstochtje? Dan maak je een kleine omweg tot aan het mooie Duitse Bocholt. Met 33 kilometer is deze route heel goed te fietsen met de Crossfold. Met een maximale fietssnelheid van 25 km/u en elektrische trapondersteuning fiets je deze route binnen 2 uur.

De Waterrijke Natuurroute

Heb je meer trek in een waterrijke route? Fiets dan de Waterrijke Natuurroute in Noord-Holland. Deze route begint in het drukke amsterdam, maar al snel maakt de stad plaats voor uitgestrekte weilanden met rivieren en slootjes, polders en kleine dorpen. Drink een kopje koffie in Oudekerk a/d Amstel, of geniet van de zonsondergang aan de rivier de Angstel in Abcoude. Deze route is 55 kilometer lang, en daarmee pittig voor de Crossfold van Synergybikes. Laad onderweg de accu op, terwijl je geniet van een drankje in één van de pittoreske dorpjes onderweg.

Fietstocht Rottemeren

Het Zuid-Hollandse equivalent van deze route vindt je in de Fietstocht Rottemeren, nabij Rotterdam. De Rottemeren bestaan uit polders en bosgebieden. Veel Rotterdamse recreatie vindt hier plaats, dus neem je picknickmand mee! Hier kun je fietsen op brede, goed onderhouden fietspaden en ontspannen op graslanden aan het water. Met 32 kilometer is deze route erg goed fietsbaar met een elektrische vouwfiets van Synergybikes.

Omloop Walcheren

Ben je meer op zoek naar een zuidelijke fietsroute? In de Omloop Walcheren maak je een ruim rondje om de Zeelandse hoofdstad Middelburg heen. Hiermee kom je langs Vlissingen, Arnemuiden, Westkapelle en Vrouwenpolder. Deze route is een echte waterroute – je bent altijd in de buurt van de kust. Een lengte van 67 kilometer is pittig voor een elektrische vouwfiets. De accu kun je gelukkig opladen op een van de vele knooppunten van deze waterroute.

 

Drie redenen om voor Synergybikes te kiezen

Drie redenen om voor Synergybikes te kiezen

In 2013 werd de eerste elektrische vouwfiets van Synergybikes op de markt gebracht: de Crossfold. Deze vouwfiets was ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk van A naar B te geraken. Forenzen zouden bijvoorbeeld veel baat hebben bij een vervoersmiddel dat net zo handelbaar is als een vouwfiets, maar een stuk sneller. Toen de eerste Synergybike op de markt kwam, werd meteen duidelijk dat aan een grote vraag voldaan werd: meteen won de Crossfold de prijs voor beste elektrische vouwfiets van ANWB. De Crossfold werd op de markt gebracht met een krachtige 250W motor, een opgevouwen formaat van 90x33x96 en een gewicht van 25 kg. De Crossfold heeft een gemiddelde actieradius van maar liefst 45 kilometer. Met een zuinig gebruik van de accu en afhankelijk van het terrein kan deze actieradius oplopen tot 80 kilometer! De Crossfold wordt geleverd als e-bike: een vouwfiets met gashendel. Hiervoor is een kenteken verplicht. Ook wordt de Crossfold geleverd als pedelec: een vouwfiets met trapondersteuning. Hiervoor is uiteraard geen kenteken vereist. Ook kan de Crossfold gebruikt worden als vouwfiets. Dan heb je geen trapondersteuning, maar zes uitstekende versnellingen die fietsen een plezier maken. Waarom zijn elektrische vouwfietsen zo populair? Er zijn veel voordelen, die zich bevinden op het gebied van milieu, gezondheid en gemak.

Milieu

Elektrische fietsen zijn geclassificeerd als emissievrije voertuigen. Ze stoten immers geen CO2 uit. Zo hebben elektrische fietsen aanzienlijk minder milieu-impact dan bijvoorbeeld auto’s of bromfietsen. Omdat het opladen van een accu aanzienlijk minder kost dan het kopen van brandstof voor een auto, zijn de vervoerskosten per kilometer zeker 50 keer lager dan bij een auto. Bovendien kan de accu gemakkelijk worden opgeladen met vormen van duurzame energie, zoals zonne-energie.

Gezondheid

Elektrische fietsen bieden een uitkomst voor ouderen en mensen met medische klachten. Omdat een elektrische fiets minder kracht vereist dan een normale fiets, is minder uithoudingsvermogen nodig. Bovendien worden gewrichten minder belast. Ook voelen ouderen zich veiliger, omdat minder lichaamsinspanning nodig is. Dit komt de gezondheidszorg ten goede, omdat de elektrische fiets ouderen tot lichaamsbeweging in staat stelt, zonder te veel te eisen. De lichaamsbeweging die zo verkregen wordt komt de gezondheid natuurlijk ten goede.

Gemak

Met een elektrische vouwfiets van Synergybikes ligt de drempel bovendien aanzienlijk lager om erop uit te gaan. Een elektrische fiets heeft een bepaalde fun-factor die ervoor zorgt dat fietsen een groot plezier is. Veel afstanden die met een normale fiets net te lang zijn, kunnen met een elektrische vouwfiets in geen tijd overbrugd worden. Zo wordt al snel voor de elektrische vouwfiets gekozen in plaats van de bus. Ook fietsroutes worden een stuk toegankelijker. Voor mensen die geen uitstekende fietsconditie hebben is een route van 40 kilometer als nel een behoorlijke stap om te maken. Met een elektrische fiets wordt een dergelijke afstand een stuk kleiner. Met een snelheid van 25 km/u wordt deze binnen twee uur overbrugd, waarbij bovendien aanzienlijk minder kracht hoeft worden geleverd dan bij een standaard fiets. Kortom: een elektrische fiets zit vol gemakken die de fietservaring ten goede komen.

De Crossfold: onze varianten

De Crossfold: onze varianten

Synergybikes produceert elektrische vouwfietsen. De vouwmogelijkheid van deze elektrische fietsen creëert de mogelijkheid tot gemakkelijk vervoer in een auto en in de trein. Opgevouwen meet deze fiets 90x96x33 (LxBxH). Gemakkelijk mee te nemen dus!

De Crossfold is voorzien van een krachtige motor van 250W, die 45 tot 80 kilometer meegaat. Deze actieradius is onder meer afhankelijk van de rijstijl, snelheid en het terrein. Met een topsnelheid van 25 km/u maakt dit de Crossfold een uiterst comfortabele fiets om mee te touren.

De aandrijving

De Crossfold is bovendien voorzien van een achterwielmotor. Dit biedt voordelen ten opzichte van midden- en voorwielaandrijving. Bij een voorwielaandrijving neemt de kans op slippen toe, terwijl een middenaandrijving veelal veel geluidsoverlast produceert. Een achterwielaandrijving zorgt ervoor dat je altijd het gevoel van wind mee hebt. Dit permanente zetje in de rug maakt de Crossfold uiterst comfortabel. Ook is de Crossfold voorzien van een trapkrachtsensor, en geen rotatiesensor. Het komt voor dat elektrische fietsen zijn voorzien van een rotatiesensor. Een rotatiesensor detecteert wielrotatie, en start trapondersteuning zodra deze de rotatie opmerkt. Dit betekent wel dat trapondersteuning pas start na een start op spierkracht. Opstarten zal dan dus relatief moeilijk gaan. Een trapkrachtsensor daarentegen detecteert de kracht die de bestuurder op de trappers uitoefent. Trapondersteuning zal zo veel sneller starten dan bij een rotatiesensor. Dit maakt opstarten op hellingen en bij stoplichten veel gemakkelijker. Synergybikes heeft rekening gehouden met de strakke wetgeving omtrent elektrische fietsen. Bepaalde eigenschappen classificeren een elektrische fiets namelijk in het snorfiets-segment. Dit betekent dat een rijbewijs noodzakelijk is. De Crossfold komt als pedelec en als snorfiets met kentekenplicht.

De Crossfold snorfiets

Het verschil tussen de Crossfold pedelec en de Crossfold snorfiets is de gashendelfunctie. De Crossfold wordt standaard voorzien van gashendel, waarmee zonder te trappen een maximumsnelheid van 25 km/u bereikt kan worden. Hiermee is de Crossfold een snorfiets, en heeft deze verzekeringsplicht. Het gaat nu immers om een gemotoriseerd voertuig. Wanneer de Crossfold besteld wordt als snorfiets, is een kenteken ook verplicht. Synergybikes regelt bij aankoop het blauwe kenteken dat voor elke snorfiets tot 25 km/u verplicht is.

De Crossfold pedelec

Een pedelec is een fiets met trapondersteuning. Wanneer de Crossfold geleverd wordt als pedelec, wordt deze niet voorzien van een gashendelfunctie. De fiets biedt dan alleen stuwkracht wanneer met spierkracht een begin is gemaakt, en is daarmee een klassieke elektrische fiets. Voordeel is dat deze fiets zo niet valt onder gemotoriseerde voertuigen valt, en niet verzekerd hoeft te worden. Zo heb je wel het plezier en de kracht van een 250W motor, zonder kentekenplicht. Wanneer je op privéterrein bent, heb je natuurlijk geen kentekenplicht. Heb je een Crossfold met gashendelfunctie? Dan hoef je de fiets niet te voorzien van nummerbord en verzekering als je alleen op privéterrein rijdt. Ga je hiermee de openbare weg op? Dan is een kentekenplaatje verplicht.

 

Op de vouwfiets door Utrecht

Op de vouwfiets door Utrecht

Er zijn meerdere manieren om Utrecht te verkennen. Lopend gaat langzaam, de auto komt niet op de echt mooie plekjes en een helikopter is wel heel erg extravagant. Dus waarom niet op fiets? Neem de elektrische fiets mee in de trein, ga naar Utrecht en begin je ontdekkingsreis!

Utrecht 101

Is dit je eerste bezoek of heb je nooit de tijd genomen de stad echt te leren kennen? Dan is dit een prima beginpunt. De route gaat langs alle belangrijke bezienswaardigheden en een stukje groen. Met maar 15 kilometer is het makkelijk te combineren met andere activiteiten. Het is dus goed dat het eindpunt de VVV is!

Voor meer informatie: https://www.bezoek-utrecht.nl/wat-te-doen/fietsen/fietsroutes/87562945/ontdek-utrecht-op-de-fiets

Utrecht 101, grachten en parken editie

Ook dit is een prima route voor de nieuwkomer. Ben je klaar met de vorige tocht of heb je vooral interesse in de natuurlijke pracht van de stad? Dan is dit wat voor jou. Je fietst langs mooie grachten, monumenten en musea. De route is maar 10 kilometer lang en daardoor in principe snel klaar, maar er wordt natuurlijk verwacht dat je ergens blijft hangen. Zo niet in de musea dan misschien in de kleine winkelstraatjes.

Bekijk meer informatie op: https://www.bezoek-utrecht.nl/wat-te-doen/fietsen/fietsroutes/410920686/ontdek-utrecht-langs-grachten-singels-en-parken

Houten huizen, stenen forten, stalen fietsen

Weet je waarom het tot 1963 illegaal was om stenen huizen te bouwen in Oost Utrecht? Hint: het heeft met oorlog te maken. Geef je het op? Dit kwam door de zogenaamde kringenwet. Dit hield in dat er binnen 1 kilometer rond een fort alleen maar huizen van hout gebouwd mochten worden. Mocht er oorlog dreigen dan konden deze huizen snel worden afgebrand, zodat de soldaten weer vrij zicht hebben. Vervelend voor de inwoners van toen, maar voor ons was dit alleen maar positief. Hierdoor is het oosten van Utrecht namelijk bijzonder groen gebleven! Deze fietsroute voert je langs de huizen en forten van vroeger. Leerzaam én mooi!

Voor de details: https://www.bezoek-utrecht.nl/wat-te-doen/fietsen/fietsroutes/3336980186/houten-huizen-stenen-forten-route

Gooische vouwfietsen

Wat komt er als eerste in je op als je ‘het Gooi’ hoort? Waarschijnlijk niet het beeld van een rustgevend natuurgebied. Toch is dat precies waar je met deze route doorheen fietst. Het is vooral een aanrader om vanaf medio augustus te gaan, wanneer de hei in bloei staat. Dan heb je ook grote kans dat het lekker weer is, wat een rondvaart op het omringende water nog aantrekkelijker maakt. Daarnaast kan je ook een mooie wandeling over een gerestaureerde vesting maken. Vergeet dus je kettingslot niet mee te nemen! En mocht je tijdens de tocht een BN’er tegenkomen, is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen…

Voor informatie: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-genieten-in-het-gooi/

Fietsen aan de Zeeuwse kust

Fietsen aan de Zeeuwse kust

Van alle provincies van Nederland heeft Zeeland de meest toepasselijke naam. Vooral bekend om de mosselen, de kust en de klederdracht. Maar wist je dat je er ook heerlijk kan fietsen?

Monumentaal fietsen

Zeeland is meer water dan land. Inmiddels zorgt dat vooral voor een mooi uitzicht en is het eigenlijk een beetje onhandig, maar vroeger creëerde dit een sterke economie. De meeste handel ging in die tijd per schip. Daardoor was er geld genoeg om monumenten op te richten. Deze fietsroute voert je langs talloze rijksmonumenten, de oude stadshaven en een paar natuurgebieden. De perfecte tocht om kennis te maken!

Voor meer informatie:

https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-monumentaal-fietsen-oid88791/

‘t Kiekgat

Heb je zin in het strand maar wil je niet lui in het zand liggen? Probeer deze route dan eens. Je fietst via slingerende paden over dijken en polders. Komt langs het grootste zoutwatermeer van Europa, rietlanden en duinen. Mocht je toevallig interesse hebben in trams dan wordt je op je wenken bedient met twee musea. Met verharde wegen is dit een relaxte route. Wel moet er af en toe een heuvel overwonnen worden, maar je wordt altijd beloont met een mooi uitzicht. Daarnaast, met de elektrische trapondersteuning van de Crossfold zul je het nauwelijks merken.

Verdere informatie:

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/5109808/recreatieve-fietsroute/fietsroute-ouddorp-en-omgeving

Beter één vogel in de hand…

Deze fietstocht is op en top zeeuws. Vol met kreken, slibben en schorren. Wat is een schor? Een kwelder. Wat is een kwelder? Een gebied dat met hoogwater onderloopt en door de meegenomen modder steeds iets hoger wordt. Op zichzelf niet bezienswaardig. Maar kwelders zijn belangrijk voedsel-, rust- en broedplaatsen voor allerlei vogels, waardoor er altijd wel wat te zien is. Maar ook voor mensen die niet van vogels houden is er genoeg moois. De route voert je langs de kust en door typisch Zeeuwse dorpjes, waar je kan genieten van bolussen, boterbabbelaars en mosselen.

Voor meer details:

https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/slibben-schorren-slikken-fietsroute

Met de vouwfiets langs de Bunkerroute

Tijd voor iets totaal anders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kust van Zeeland door de bezetters extra verdedigd. Dit landfront bestond uit ongeveer 80 bunkers. Het landschap is hierdoor permanent veranderd en de tegenstelling van prachtige natuur en grimmige cementen gebouwen zorgt voor bijzondere beelden. Wil je de bunkers ook graag van de binnenkant zien? Plan dan een bezoekje aan het Bunkermuseum in Zoutelande.

Verdere details:

https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-bunkerroute-oid35920/

Europese fietsroutes met Synergybikes

Europese fietsroutes met Synergybikes

Met een elektrische vouwfiets van Synergybikes kom je werkelijk overal. Synergybikes produceert vouwfietsen van hoge kwaliteit, met als oogappel het model Crossfold. Dit model werd in 2013 door ANWB benoemd tot beste vouwfiets, en niet voor niets. De Crossfold Synergybike is erg krachtig. De fiets beschikt over een elektrische motor van 250W. Deze motor gaat tot wel 80 kilometer mee. Een topsnelheid van 25 km/u maakt de Crossfold zo een uiterst comfortabel vervoersmiddel. Daarnaast is de Crossfold een erg flexibele fiets. Deze elektrische vouwfiets beschikt over een uniek vouwmechanisme dat de gebruiker in staat stelt om de fiets binnen één seconde op te vouwen en in te klappen. Daarnaast zijn de trappers voorzien van trapkrachtsensoren. Dit zorgt voor een geleidelijke trapondersteuning, die begint op het moment dat er kracht wordt gezet. Zo start je geleidelijk op en rem je geleidelijk af. Zo is de Crossfold van Synergybikes een uiterst comfortabele fiets. De Crossfold komt als pedelec en als e-bike. Het verschil tussen deze twee modellen is de kentekenplicht. Bij een pedelec is er alleen trapondersteuning, terwijl bij een e-bike een gashendel is geplaatst die de gebruiker in staat stelt om zonder te trappen snelheid te maken. Deze laatste valt onder de categorie snorfietsen, en kan daarom alleen bestuurd worden met een rijbewijs. Met name de pedelec is erg geschikt voor langere afstanden. Omdat alleen trapondersteuning wordt geleverd, heeft de pedelec een grote actieradius van wel 80 kilometer. Dit stelt de gebruiker in staat om met de pedelec-variant van de Crossfold Synergybike langere fietstochten te ondernemen, zoals Europese routes. Langere routes zoals Millingen-Praag van 1.100 kilometer kunnen zo binnen twee weken voltooid worden. Omdat de fiets gemakkelijk is mee te nemen in bijvoorbeeld de trein of de boot, kunnen ook opgedeelde Europese routes goed gedaan worden, zoals de Groene ronde van Ierland of de Rivièraroute.

Millingen-Praag

De Millingen-Praagroute is een echte rivierenroute. De route telt 1.100 kilometer, en begint bij de Rijn. Vanaf daar fiets je via verschillende Duitse riviertjes naar de Main in het Fichtelgebergte. Vervolgens Fiets je Tsjechië in, en beland je via kleinere riviertjes bij de grote Moldau. Deze route is niet bijzonder zwaar, omdat de stijgingen nooit heel lang zijn. Elke stijging wordt bovendien een genot met de Crossfold, waarmee je altijd wind in de rug hebt. Wil je een stuk van de route onderbreken? Dan neem je vanaf het dichtstbijzijnde station de trein naar het volgende punt op de route. De fiets neem je gewoon mee in de trein.

De Groene Ronde van Ierland

De Groene ronde van Ierland fiets langs de gehele kust van Ierland. Door de Wicklow Mountains fiets je via het fjordengebied naar het lager gelegen westen. Vanaf hier stijgt het landschap weer, en fiets je via het lage berggebied Donegal langs brede meren naar Belfast. Met 1.300 kilometer is deze route binnen twee weken te fietsen. De route kan tamelijk zwaar zijn, omdat er drie berggebieden doorsneden worden met toppen tot 1.000 meter. Er zijn afsnijroutes, waarbij je de fiets in de trein of bus mee kunt nemen. Dit kan de route aanzienlijk korter maken, tot een kleine tweehonderd kilometer.

De Rivièraroute

De Rivièraroute is bergachtige route van Bazel naar de Franse kust bij Nice. In deze route fiets je door de Jura, langs Avignon door verschillende natuurgebieden naar de kust. Met iets meer dalingsmeters dan stijgmeters is deze route een plezier om te fietsen met de Crossfold van Synergybikes. De route begint in het Zwitserse Bazel, waar je direct kunt komen met de trein. De compact opvouwbare crossfold neem je in een oogwenk mee.

Onmisbare accessoires voor de elektrische vouwfiets

Onmisbare accessoires voor de elektrische vouwfiets

Eindelijk, een gloednieuwe fiets! En nog een elektrische vouwfiets ook nog. Het belangrijkste is binnen. Tijd om er eens lekker op uit te gaan. Hier zijn wat tips om de rit nog comfortabeler te maken met handige accessoires voor de vouwfiets.

 

Fietsbril


Ik weet welk beeld dit oproept. Een spiegelend, neonkleurig monster, meestal gecombineerd met een zonnebrand-witte neus en een spandex onesie. Gelukkig zijn er inmiddels ook modieuze versies voor de niet-wielrenners onder ons. Een goede zonnebril is namelijk erg belangrijk. Als je met 25 kilometer per uur de heuvel af komt suizen (en dat kan makkelijk met een elektrische vouwfiets) wil je niet verblind worden. Een gewone bril is beter dan niets, maar blijft over het algemeen niet goed genoeg zitten. De kans dat die een val op hoge snelheid overleeft is niet zo groot. Zonde!

 

Smartphone houder


De écht leuke fietstochten gaan over kleine paden en achterwegen. Lekker rustig en goed verstopt van de rest van het verkeer. Als je het kan vinden. Dan is een telefoon met navigatie de perfecte oplossing. Zeker gezien
de Crossfold een USB oplader heeft. Maar ook bij bijvoorbeeld een stadstocht is het handig om de kaart tijdens het fietsen te kunnen zien. Vooral in oude steden zoals Maastricht, die veel sluipweggetjes en nauwe steegjes heeft.

Draagrek met fietstas


Onmisbare accessoires voor de vouwfiets | Synergybikes.nl

Wat veel mensen missen bij een vouwfiets is de mogelijkheid om een tas mee te nemen. Daarom is het mogelijk om voor Crossfold een draagrek met fietstas te bestellen. Onmisbaar voor forenzen en fietsers die van lange tochten houden. Met een draagkracht van negen kilo kan alles makkelijk mee, of dat nou een laptop of een picknickpakket is. Daarnaast is het makkelijk in gebruik: deze bagagedrager is speciaal voor de Crossfold ontwikkeld en daardoor snel vast te maken. Als laatste is de fietstas zelfs bruikbaar zonder hem los te moeten maken. Super handig!

Onmisbare accessoires voor de vouwfiets | Synergybikes.nl