Een elektrische fiets is toch echt het nuttigst als hij opgeladen is. En hij kan alleen opgeladen blijven als de accu het goed doet. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw fietsaccu het langst meegaat en het goed blijft doen?

Pas op de procenten


Net als bij de meeste oplaadbare apparaten is het belangrijk dat je je fiets voor het eerste gebruik volledig oplaadt. Raar genoeg is dit de enige keer dat je echt tot de volle 100% moet gaan. Hierna wordt sterk aangeraden de accu rond de 95% van de stroom af te halen. In ieder geval moet je fiets niet constant aan de oplader blijven hangen. Helemaal leeg is ook weer niet de bedoeling. Natuurlijk is dat geen probleem na een lange rit, maar voor een langere accuduur is het raadzaam om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Een lege accu kan door diepontlading (het volledig leegraken van de accu) beschadigd worden.

Accu’s lopen overigens ook langzaam leeg als ze niet gebruikt worden, dus check elke maand even of je moet bijladen. Als je dit allemaal goed in de gaten houdt, kun jij zo lang mogelijk van de volle kracht van jouw accu profiteren.

Cooling-down


Onderhoud van de accu

Natuurlijk fiets je het liefst in een lekker zonnetje. Daar is de Crossfold natuurlijk ook helemaal op ingesteld. Als je eenmaal een goede rustplek heb gevonden is het alleen wel handig om je fiets in de schaduw te zetten. Dit is geen harde eis, maar om de kwaliteit van de accu optimaal te houden, kun je het beste extreme temperaturen vermijden.

Was je laatste ritje bijzonder warm, koud, of nat? Kijk de fiets dan even na en controleer of alles naar verwachting werkt. Lijkt de accu niet te werken of zijn er andere problemen mee? Zet je fiets dan op een veilige plek en neem contact met ons op. Probeer nooit zelf je accu open te maken of repareren om zo op onderhoud van de accu te besparen. Accu’s zijn erg brandbaar en er kan zelfs een explosie ontstaan. Mocht er dus een probleem met jouw accu zijn, laat het ons even weten, zodat we het op kunnen lossen.

Samengevat: hoe gaat jouw accu het langst mee?


Onderhoud van de accu

Eigenlijk is er maar één punt belangrijk om te onthouden als jij het maximale uit je accu wilt halen: vermijd extremen. Zowel warmte, kou, te vol laden, te leeg laten lopen – dit zijn zaken die je wil voorkomen. Als jij goed voor je accu zorgt, zorgt de accu ook goed voor jou zorgen. Zo kun jij nog lang genieten van een bereik tot wel 80 kilometer op de Crossfold. Heb jij vragen over de werking van de accu of wil je meer weten over de Crossfold? Neem dan zeker even contact met ons op.