Het grootste voordeel van een vouwfiets is dat hij overal makkelijk meegaat. Hup de auto in, even naar het bos rijden, en fietsen maar. Dat werkt perfect. Maar wat hierbij vaak vergeten wordt, is de juiste bescherming. Als jij je vouwfiets makkelijk mee kan nemen, kan iemand anders dat natuurlijk ook. Daarnaast wil je jouw elektrische vouwfiets natuurlijk ook beschermen tegen weer en wind.

Gebruik een hoes

De makkelijkste manier om je fiets mooi te houden is door een hoes aan te schaffen. Dit hoeft niet duur te zijn: een simpel laagje stof tussen fiets en buitenwereld is over het algemeen al genoeg. Met een hoes maakt het niet meer uit wat er nog meer in de kofferbak ligt, je fiets kan er zonder zorgen bij. Ook als jij je fiets in de garage hebt staan, is het verstandig om hier een hoes overheen te hangen. Zo voorkom je dat je fiets stoffig wordt en blijft je fiets langer schoon.

Tips voor het beschermen van je vouwfiets

In het openbaar vervoer zullen je medereizigers er ook dankbaar voor zijn. Niemand heeft natuurlijk zin in een bandafdruk op hun nieuwe broek. Daarnaast is een hoes in sommige gevallen ook echt verplicht. In sommige landen mag je vouwfiets alleen ingeklapt in een hoes mee het openbaar vervoer in. Kijk dus altijd even naar de regels van het meenemen van fietsen in het openbaar vervoer als je in het buitenland bent.

Mocht je van plan zijn veel in het buitenland te reizen, dan is het misschien handig om voor een hoes te kiezen die ook als draagtas te gebruiken is. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een andere mogelijkheid is juist te kiezen voor een korte hoes, waardoor de banden wel nog kunnen rollen. Je kunt de fiets dan ingeklapt gewoon met je meerollen.

Jouw elektrische vouwfiets beschermen tegen de buitenwereld


Tips voor het beschermen van je vouwfiets

Helaas moeten we onze spullen ook nog voor iets anders beschermen: diefstal. Als jij je vouwfiets makkelijk oppakt en meeneemt kan een dief dat natuurlijk ook. Nu is dat normaal geen probleem. Je neemt je fiets gewoon mee naar binnen. Maar wat als dat niet kan? Of je bent lekker gaan picknicken of zwemmen? Dan is een goed kettingslot onmisbaar.

Zelfs als je fiets goed in het zicht staat is het belangrijk om een kettingslot te gebruiken. Een dief heeft maar een paar onbewaakte seconden nodig om z’n slag te slaan. Hij zou zelfs een afleiding kunnen creëren om je even weg te lokken. Hier wil je natuurlijk helemaal niet over nadenken als je lekker aan het zonnebaden bent. Dus voor een gerust hart: kettingslot.

Een andere manier om je fiets te beschermen is door deze goed op te bergen. Thuis kun je dat natuurlijk makkelijk doen, maar als je aan het zonnebaden bent, is dat misschien wat lastiger. Het grote voordeel van een vouwfiets is natuurlijk wel dat je de fiets gewoon in de auto kunt leggen als je ergens gaat liggen of zitten. Altijd verstandig om te doen!