Nederland is absoluut een fietsland. Zelfs met de grote hoeveelheid fietsers gebeuren er weinig ongelukken. Helaas gaat het aantal ongelukken de laatste paar jaar wel steeds omhoog. Dit komt gedeeltelijk door de populariteit van elektrische fietsen. Lees deze tips goed door om zo veilig mogelijk aan het verkeer deel te nemen.

Er gaat een lampje branden


De meest belangrijke tip is ervoor zorgen dat je altijd goed zichtbaar bent. Begint het te schemeren? Doe je lichten dan aan. Ook als je zelf de weg prima kunt zien. Gelukkig gaat dat bij
de Crossfold heel gemakkelijk: je kan de led-lichten vanaf je scherm bedienen, zonder hiervoor van je vouwfiets af te stappen. Fiets je veel ‘s avonds? Zorg dan voor opvallende kleding of maak een reflecterende sleutelhanger vast aan je rugzak.

 

Zekere voor het onzekere


Vouwfiets veiligheid | Synergybikes.nl

De meeste van ons hebben op de basisschool ons fietsdiploma behaald. Nu is het perfecte moment om die kennis weer actief toe te passen. Iedereen die veel fietst weet dat je de meeste dingen op automatische piloot doet. Dit werkt normaal prima. Maar als je ineens op een snellere, krachtigere fiets zit kan dit problemen veroorzaken. Je zult waarschijnlijk even moeten wennen aan de langere remweg en het gewicht van de fiets. De andere verkeersdeelnemers zullen zelf ook moeten wennen. Mensen verwachten nou eenmaal niet dat een vouwfiets zo snel kan zijn. Let dus extra goed op of mensen je zien en rem bij twijfel zelf even af.

 

Het onderhoud van je vouwfiets


Vouwfiets veiligheid | Synergybikes.nl

Ten slotte: vergeet niet om de fiets regelmatig na te kijken. Laadt de accu normaal op? Zijn de banden op spanning? Rammelt er niets? Dit is natuurlijk bij alle fietsen belangrijk, maar vooral bij de elektrische variant. Omdat je zelf de accu niet kan repareren is het ook verstandig om tenminste eenmaal per jaar een check-up te laten uitvoeren door een professional. Maak je regelmatig grote fietstochten of is het een bijzonder koude winter geweest? Kom dan een keertje extra langs. We helpen je graag!