Wetgeving Crossfold® FE16

Zoals vrijwel bij alle voertuigen zijn op de Crossfold® ook diverse wetgevingen en regels van toepassing. De Crossfold® voldoet natuurlijk aan alle eisen die gesteld zijn voor de gebruikelijke pedelec-/trapondersteuningfunctie.

De Crossfold® voldoet aan alle eisen die gesteld zijn voor de gebruikelijke pedelec-/trapondersteuningfunctie.

Europese regelgeving

Echter door de unieke gashendel gelden er voor de Crossfold® aanvullende, hele andere en tegelijkertijd vele zwaardere eisen en regels (Europese wetgeving). Met geactiveerde gashendel valt de Crossfold® onder dezelfde categorie als de snorfiets (L1E).Synergybikes voldoet aan alle eisen en is officieel, door het RDW erkend, voertuigfabrikant. De Crossfold® is geheel volgens alle gestelde Europese normen door Synergybikes ontwikkeld en vervolgens door het RDW gekeurd.

De Crossfold® is, in tegenstelling tot vrijwel alle andere e-bikes met gashendel, voorzien van een officiële Europese Typegoedkeuring waardoor het gebruik van de Crossfold® met gashendel geheel legaal en verantwoord is.

De Crossfold® als e-bike

Als de Crossfold® als e-bike wordt gebruikt, gelden er wel bepaalde regels. De Crossfold® heeft standaard een gashendel. Deze gashendel staat de gebruiker toe om, zonder te trappen, een snelheid van maximaal 25 km/u te behalen. Voor de wet is de Crossfold® dan een snorfiets en moet de gebruiker in het bezit zijn van tenminste een brommercertificaat en minimaal 16 jaar oud zijn. Een geldig auto- of motorrijbewijs is natuurlijk ook voldoende. Omdat de Crossfold® in de snorfietscategorie valt, geldt er geen helmplicht. Daarnaast moet de Crossfold® dan, in verband met de wettelijke verzekeringsplicht, voorzien zijn van een blauw kentekenplaatje waardoor hij de wettelijk gestelde WA-verzekering heeft. Let er wel op dat als u de Crossfold® wilt verzekeren u bij de verzekeraar aangeeft dat de Crossfold® een gemotoriseerd voertuig is en u hem als zodanig wilt verzekeren, dus net als een auto en NIET als een elektrische fiets. Nadat de Crossfold® namelijk op uw naam is gezet, komen uw gegevens voor 30 dagen in het bestand van onverzekerde voertuigen van het RDW te staan.

Belangrijk

Voor de duidelijkheid: in dit bestand staan dus geen elektrische fietsen. U heeft dus vanaf de tenaamstellingsdatum 30 dagen de tijd om de Crossfold® te verzekeren. U begrijpt dat als u hem als elektrische fiets verzekerd u nooit uit dit bestand komt en er na 30 dagen een boete volgt. Let daar dus goed op. Wij vragen voor u het kenteken aan. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben, is een kopie van uw paspoort of rijbewijs (voor- en achterkant).Overigens kunt u ervoor kiezen om de gashendelfunctie uit te laten zetten. De gashendel wordt dan niet aangesloten en u heeft dan geen verzekerings- en certificaatplicht meer. Maar dan heeft u ook zeker de FUN factor niet meer!

De Crossfold® kan worden geleverd als:

  • Pedelec (geen gashendelfunctie en geen kentekenplicht).
  • Snorfiets voor gebruik op de openbare weg (gashendelfunctie met kentekenplicht. Synergybikes verzorgt het kenteken).
  • Snorfiets niet voor gebruik op de openbare weg (gashendelfunctie zonder kentekenplicht). De Crossfold® is dan uitsluitend toegestaan op privéterrein.

De Crossfold® FE16

De Crossfold® thuis uitproberen?

Binnen 24 uur een proefrit!